Home > Traumaverwerking > Corona en online therapie pointer Je bent hier

Tijdens deze pandemie wordt geregeld telewerk aangeraden of zelfs verplicht.

De overheid vraagt om onze persoonlijke contacten te beperken, maar dat betekent niet dat cliënten er helemaal alleen voor komen te staan. Via veilig beeldbellen kunnen cliënten en therapeuten met elkaar blijven praten.

Bovendien heeft de covid-19 pandemie onze ogen geopend vor de mogelijkheden van online werken. Dat kan ook in hybride vorm: deels face-to-face, deels online.

Het is voor sommigen even wennen, anderen voelen er zich vrij snel thuis in. Mandala vzw biedt ook online therapie aan.

Is online therapie geschikt voor de behandeling van trauma?

online therapie

Veel mensen die op deze manier hulp gezocht hebben, zeggen van wel. Dat wordt ook bevestigd door recent wetenschappelijk onderzoek.

Online therapie is bovendien drempelverlagend, je hoeft géén verplaatsing te maken en je kan therapie volgen vanuit een plek naar jouw keuze of mogelijkheden.

Probeer het, je hebt er niets bij te verliezen.

Hoe werkt online therapie?

Een therapie via videobellen kan even effectief en levensvatbaar zijn als een face-to-face therapie en wordt voor het grootste gedeelte op dezelfde manier ingevuld.

Voor traumabehandeling beschik ik, als psychotraumatoloog en hypnosedeskundige, over verschillende methodieken zoals de normale gesprekstherapie, EMDR, Exposure, Brainspotting maar ook CRM, ACT, hypnose, enz. Dit kan dus allemaal ook via online therapie.

beeldbellen

Mandala vzw gebruikt Whereby als beeldbeltool. Voor de cliënt is dit gratis en zonder account. Het is gebruiksvriendelijk videobellen. Je hoeft er ook niets voor te downloaden. Je krijgt van mij een link, die je net voor de start van de therapiesessie in je browser plakt. De rest spreekt voor zich. Je gebruikt best een pc of laptop (Als het niet anders kan is het ook mogelijk op je smartphone).
Je betaalt per sessie.

Bron: Mandala vzw

Kostprijs en een afspraak maken.

  • Individuele therapie wordt berekend aan
    • € 75, - voor een sessie van 55 minuten
    • € 110, - voor een sessie van 1 uur en 25 minuten
  • Ik geef op het ogenblik géén relatietherapie.
  • Voor afspraken op verplaatsing wordt 1 € per kilometer aangerekend om het verbruik en de verplaatsingstijd te vergoeden. 

De gesprekken hebben enkel overdag plaats. Waar ? Park op den Berg, Kloosterstraat 9, bus 6, 1 ste verdieping, 2220 Heist-op-den-Berg. Ons appartement bevindt zich in Blok A, hoogste blok in dit complex.

Wegbeschrijving.

Voor een afspraak bel op 0473 99 51 80 en vraag naar Luc Duprez.