Home > PTSS > PTSS en sport pointer Je bent hier

PTSS en sport

In stilte lopen kan heel confronterend zijn. We zien dat niet zomaar als een ontspanningsoefening, er gebeurt van alles van binnen, moeilijke gevoelens kunnen de kop opsteken. Je moet ze wel voelen om je er bewust van te worden.

Natuurlijk als het wel een ontspanning is, dan is dat ook goed. Zelfs 10 minuten lopen creëert dopamine, en endorfines.

Sportoefeningen versterken het effect van de behandeling. In plaats van beweging kan je ook inzetten op creatieve activiteiten.

Belangrijk is dat er bijkomend aandacht is.

Algemene conclusie: beweging en/of creatieve activiteiten bewerken een sterkere daling in PTSS symptomen.

Bron:

Tweejarige PEV Psychotrauma: diagnostiek en integratieve behandeling voor kinderen, jongeren en volwassenen, heden georganiseerd door BIP ism. VUB.

RTL Documentaire Geraldine en de vrouwen (zie Videoland).

Behandeling van PTSS met Exposure en EMDR, Psytrec, Bilthoven, Agnes van Minnen, Ad de Jongh, Tilly Koolstra en Sjef Berendsen, 28 september en 7 december 2021, inclusief 2 stagedagen.

De toevoeging van beweging aan intensieve traumagerichte behandelingen voor patiënten met PTSS, Eline Voorendonk, Online Workshop Innovatieve behandelingen, 1 december 2023.

Kostprijs en een afspraak maken.

  • Individuele therapie wordt berekend aan
    • € 75, - voor een sessie van 55 minuten
    • € 110, - voor een sessie van 1 uur en 25 minuten
  • Ik geef op het ogenblik géén relatietherapie.
  • Voor afspraken op verplaatsing wordt 1 € per kilometer aangerekend om het verbruik en de verplaatsingstijd te vergoeden. 

De gesprekken hebben enkel overdag plaats. Waar ? Park op den Berg, Kloosterstraat 9, bus 6, 1 ste verdieping, 2220 Heist-op-den-Berg. Ons appartement bevindt zich in Blok A, hoogste blok in dit complex.

Wegbeschrijving.

Voor een afspraak bel op 0473 99 51 80 en vraag naar Luc Duprez.